Dołącz do grona ekspertów firmy Diversey i obejrzyj nasze publikacje na temat czyszczenia, dezynfekcji i ogólnych zasad utrzymania higieny. Nasi prezenterzy omawiają w nich podstawowe zasady przedstawiając narzędzia, które pomogą w zrozumieniu tematu i zminimalizowaniu wpływu na środowisko.
Publikacja nr 1: Podstawowe terminy
Publikacja ta, to omówienie popularnych słów używanych w czyszczeniu i dezynfekcji wraz z omówieniem ich definicji. To podstawa, do dalszego pogłębiania wiedzy na ten temat i utrzymaniu higieny.
Publikacja nr 2: Sposoby przenoszenia się patogenów
Publikacja nr 2: Sposoby przenoszenia się patogenów
Publikacja ta przedstawia opis ogniw w łańcuchu infekcji, w jaki sposób rozprzestrzeniają się patogeny i jakie są sposoby na zapobieganie tym procesom.
Publikacja nr 3: Mycie vs higieniczne czyszczenie vs dezynfekcja
Publikacja nr 3: Mycie vs higieniczne czyszczenie vs dezynfekcja
Publikacja przedstawia różnice pomiędzy myciem, czyszczeniem higienicznym i dezynfekcją powierzchni. Omawia także poziomy dezynfekcji i poziomy usuwania patogenów.
Publikacja nr 4: Krew i płyny ustrojowe
Publikacja nr 4: Krew i płyny ustrojowe
Publikacja omawia kwestię odpowiedniego usuwania krwi i płynów ustrojowych.
Publikacja nr 5: Metody dezynfekcji
Publikacja nr 5: Metody dezynfekcji
Publikacja ta to przegląd różnych produktów dezynfekujących, w tym o właściwością sporobójczych, preparatów w formie koncentratów i gotowych do użycia, z omówieniem zalet i minusów każdego z tych rozwiązań.
Publikacja nr 6: Podstawowe rozumienie organów zarządzających
Publikacja nr 6: Podstawowe rozumienie organów zarządzających
Publikacja przedstawia urzędy i organizacje związane z produktami do czyszczenia i dezynfekcji, ich rejestracją i obrotem.
Publikacja nr 7: Kryteria wyboru produktu dezynfekującego
Publikacja nr 7: Kryteria wyboru produktu dezynfekującego
Publikacja przedstawia kluczowe czynniki, które należy wziąć pod uwagę przy wyborze produktu dezynfekującego, oraz sposoby upewnienia się, że wybrany preparat spełnia potrzeby danego obiektu.
Publikacja nr 8: Metody użycia produktów dezynfekujących
Publikacja nr 8: Metody użycia produktów dezynfekujących
Materiał zawiera przegląd niektórych procesów czyszczenia i dezynfekcji oraz różnych metod stosowania: spryskiwanie i wycieranie, namaczanie i wyciskanie, wstępne namaczanie i mikrowłókno, chusteczki jednorazowe i opryskiwanie dużych powierzchni, wraz z ich opisami oraz omówieniem ich zalet i minusów.
Publikacja nr 9: Podłogi - czy należy je dezynfekować?
Publikacja nr 9: Podłogi - czy należy je dezynfekować?
W tym materiale przedstawione zostaną możliwości związane dezynfekcją podłóg i różne metody ich czyszczenia oraz dezynfekcji.
Publikacja nr 10: Skuteczna dezynfekcja
Publikacja nr 10: Skuteczna dezynfekcja
Publikacja ta to omówienie niektórych wyzwań związanych z prawidłowym procesem czyszczenia i dezynfekcji, przy zapewnieniu najlepszych praktyki i procesów przy różnych czasach kontaktu.
Publikacja nr 11: Najlepsze praktyki dotyczące procesów czyszczenia i dezynfekcji
Publikacja nr 11: Najlepsze praktyki dotyczące procesów czyszczenia i dezynfekcji
Materiał omawia znaczenie prawidłowych procesów czyszczenia i dezynfekcji oraz sposoby pomiaru ich skuteczności, analizowania.
Publikacja nr 12: Walidacja
Publikacja nr 12: Walidacja
Publikacja przedstawia podstawy walidacji, jej rodzaje, sposoby rejestracji oraz powody, dla których przeprowadzania się ją dla procesów czyszczenia.
Publikacja nr 13: Co może pójść źle w procesach czyszczenia i dezynfekcji?
Publikacja nr 13: Co może pójść źle w procesach czyszczenia i dezynfekcji?
Materiał omawia, w jaki sposób możesz nie zdezynfekować powierzchni, pomimo, że używasz środka dezynfekującego.
Publikacja nr 14: Najlepsze praktyki dla edukacji
Publikacja nr 14: Najlepsze praktyki dla edukacji
W czasach pandemii wzrosło zainteresowanie czyszczeniem i dezynfekcją powierzchni we wszystkich obszarach. Pojawia się także duża ilość zapytań odnoście mycia i dezynfekcji podłóg w szkołach i innych obiektach edukacji. W tej publikacji omówiono kwestie, które należy wziąć pod uwagę przy dezynfekcji powierzchni podłogowych i narzędzi, które można w tym celu wykorzystać.