Diversey Hygiene Academy

Thumbnail Thumbnail

Platforma e-learningowa dla przemysłu spożywczego  

 

Posiadanie dobrze wyszkolonej załogi, która rozpoznaje istotne kwestie higieniczne jest ważnym krokiem w celu uniknięcia zagrożeń mikrobiologicznych, które mogą wpłynąć negatywnie na reputację Twojej marki. W dzisiejszym przemyśle spożywczym rozwiązanie problemu niedoboru umiejętności stało się poważnym problemem. Stworzenie systemu, który zapewnia odpowiednie przeszkolenie pracowników w zakresie jak najlepszych praktyk higienicznych oraz bezpieczeństwa może stanowić duże wyzwane dla firm. Przy częstej rotacji personelu szkolenia bezpośrednie się skomplikowane w zarządzaniu i bardzo kosztowne.

 

Hygiene Academy to środowisko oparte na chmurze, zapewniające e-learning dla profesjonalistów w przemyśle spożywczym i napojowym. Szereg kursów opracowanych przez specjalistów sektorowych Diversey jest dostępny w wielu językach i uzyskał akredytację Urzędu Certyfikacji Ciągłego Rozwoju Zawodowego (CPD) jako „rozwiązanie zapewniające ustawiczny rozwój zawodowy”.

 

Elastyczność jest jedną z cech platform Hygiene Academy, która umożliwia użytkownikom korporacyjnym zarządzanie i wdrażanie własnych kursów szkoleniowych w ramach jednej platformy. 

 

Dostęp do kursów może być również nabywany bezpośrednio przez osoby fizyczne w ramach ich rozwoju zawodowego.

 

Kursy opracowane przez Diversey

 

 

 

Kursy dotyczące aplikacji

 

Kursy szkoleniowe opracowane dla określonych aplikacji higienicznych powszechnie spotykanych w przemyśle spożywczym.

 

Mycie butelek

Koncepcja i zastosowanie systemu CIP – kurs podstawowy

Koncepcja i zastosowanie systemu CIP – kurs zaawansowany

Mycie form i pojemników

Mycie membran

Mycie powierzchni zewnętrznych (OPC)

Smarowanie transporterów

 

 

 

Kursy na temat procesów

 

Zaawansowane kursy poświęcone najlepszym praktykom w całym zakładzie.

 

Dobre praktyki produkcyjne (GMP) w przemyśle spożywczym

Zarządzanie alergenami

Higieniczny design w przemyśle

 

 

 

Kursy dotyczące kontrolowania wybranych mikroorganizmów

 

Kursy koncentrują się na określonych mikroorganizmach, które mogą wpłynąć na bezpieczeństwo produkcji, poprzez bezpośrednie lub krzyżowe zanieczyszczenie. Kursy te pomogą zwiększyć świadomość i zapewnią praktyczne porady dotyczące zapobiegania zagrożeniom bezpieczeństwa produkcji.

 

Program kontroli listerii w przetwórstwie żywności

Program kontroli campylobacter w przetwórstwie żywności

Salmonella

Biofilm

 

 

Hygiene Academy to jedno z rozwiązań w portfolio naszych Usług Konsultingowych Diversey (KBS). Programy te mają na celu sprostanie wyzwaniom związanym z bezpieczeństwem mikrobiologicznym żywności i wydajnością operacyjną przy jednoczesnym zmniejszaniu kosztów funkcjonowania zakładu. Poznaj nasze wszystkie kursy.