Protokół mycia ACP pozwala skrócić czas mycia membran o 40%
Divos ACP wprowadza zupełnie nowe podejście do skutecznego mycia membran używanych do zagęszczania na zimno mleka odtłuszczonego oraz kwaśnej i słodkiej serwatki, redukując do 50% zużycie mediów oraz do 40% czas mycia.
Innowacyjna kombinacja chemiczna usuwa białka i fosforany wapnia za jednym razem, zmniejszając liczbę koniecznych etapów mycia. Divos ACP poprawia wydajność i produktywność poprzez skrócenie przestojów instalacji membranowych, poprawia przepływ wody oraz zwiększa żywotność membran dzięki bezpiecznemu zakresowi pH mycia.
Divos ACP eliminuje tradycyjne protokoły mycia membran: nasze nowe, innowacyjne rozwiązanie drastycznie skraca czas mycia i przyśpiesza usuwanie białka – 5-10 minut zamiast dotychczasowych 45-60 minut.
Kluczowe cechy i korzyści Divos ACP
- Bezpieczeństwo żywności i kontrola pozostałości
- Wysokiej jakości efekty mycia - membrany są wolne od zanieczyszczeń mikrobiologicznych.
- Efektywność operacyjna
- Skraca czas mycia membran.
- Zwiększa wydajność produkcyjną instalacji.
- Zawiera specjalną mieszankę biodegradowalnych środków powierzchniowo czynnych i wysoce wydajnego enzymu bazującego na białkach mlecznych.
- Kompatybilny i bezpieczny dla wszystkich typów membran, z wyjątkiem octanu celulozy.
- Zrównoważony rozwój
- Redukuje zużycie wody o 30-50%.
- Nie zawiera fosforu, NPE (etoksylatów nonylofenolu), chloru i innych utleniaczy.
- Zawiera specjalną mieszankę biodegradowalnych środków powierzchniowo-czynnych.
- Zmniejsza zużycie plastiku oraz wpływ na środowisko dzięki zmniejszonemu zapotrzebowaniu na produkty chemiczne.
- Obniża zużycie wody i produkcję ścieków.
- Zapewnia mniejsze obciążenie chemiczne dla instalacji membranowej.
- Zapewnia mniejszą złożoność obsługi chemikaliów.
- Skraca czas, w którym membrany są poddawane działaniu produktów chemicznych przy ekstremalnych wartościach pH.
- Zmniejsza częstotliwość wymiany membran wydłużając ich żywotność.