Mycie otwartych powierzchni produkcyjnych 

Thumbnail Thumbnail

Środki chemiczne, urządzenia, rozwiązania inżynieryjne
i optymalizacja OPC

 

Mycie zakładu produkcyjnego zgodnie z obowiązującymi wymogami w celu osiągnięcia standardów bezpieczeństwa żywności wpływa na czas produkcji, nakłady pracy i koszty mediów.

 

Dzięki wieloletniemu doświadczeniu we wspieraniu przetwórców żywności i napojów, firma Diversey obliczyła, że w przeciętnym zakładzie przetwórstwa spożywczego 65% kosztów mycia powierzchni zewnętrznych to nakłady pracy i czasu. Wprowadzenie odpowiedniego systemu mycia otwartych przestrzeni produkcyjnych może przynieść oszczędność czasu i zasobów nawet do 30%.

 

Wybór systemu OPC dopasowanego do zakładu

 

Możesz uzyskać stałe i wysokie normy higieny oraz bezpieczeństwa żywności, a jednocześnie zwiększać czas produkcji wraz z wydajnością operacyjną. Wystarczy wdrożyć system OPC dopasowany do konkretnego zakładu i danej produkcji.

 

Produkty i urządzenia OPC marki Diversey zostały opracowane w oparciu o naszą rozległą wiedzę specjalistyczną. Obejmują szeroką gamę środków pianowych i dezynfekcyjnych o sprawdzonej skuteczności, które idealnie nadają się do mycia powierzchni zarówno mających kontakt z żywnością , zewnętrznych części urządzeń  jak i narzędzi, tym samym chroniąc je przed bakteriami, drożdżami, grzybami i wirusami.

 

Nasza gama urządzeń OPC umożliwi w pełni wykorzystanie potencjału produkcyjnego Twojego zakładu poprzez skrócenie czasu mycia przy zachowaniu najwyższych norm jakości.